Bedriften

Målsetting:

Ryde & Berg har som målsetting å bygge orgler som klanglig og visuelt er tilpasset rommets arkitektoniske og akustiske forhold. Vi bruker vår ekspertise i moderne teknologi og kunnskap om tradisjonell orgelbyggerkunst til å skape instrumenter som egner seg like godt til å uttrykke musikk fra det 16. århundre som moderne musikk. Mye av den største musikken i vår kulturhistorie er skapt for kirkeorgelet. Det er vårt mål å bygge instrumenter som i størst mulig grad bidrar til den ideelle gjengivelsen av denne musikken.

 

Historikk:

Firmaet ble etablert i 1985 av orgelbyggerne Jan Ryde og Nils Olof Berg. I dag er firmaet eid og drevet av Jan Ryde.Orgelbyggeriet holder til på Krossnes i Fredrikstad, og har i dag 16 medarbeidere. Siden starten har Ryde & Berg levert rundt 90 orgler til kirker og musikkinstitusjoner.

Profil:

Ryde & Berg søker etter det optimale klanglige uttrykk for hvert instrument, og legger stor vekt på sammenhengen mellom kirkerommets arkitektur og orgelets arkitektoniske utforming. Med den omfattende ekspertisen vi har ervervet oss, kan  vi i stor grad bidra til utviklingen av nye klangidealer i moderne kirkebygg.

Samarbeid:

Ryde & Berg har i mange år samarbeidet med den svenske arkitekten Ulf Oldæus, som er en av Europas fremste fasadearkitekter.  Sammen med dr. ing. Helge Mordt i Predictor AS, dr.ing. Odd Arild Olsen i Fibula AS og prosjektleder Frode Valen i Storm Elektro AS, har vi utviklet unike løsninger for elektronisk styring av registratur og traktur.

Lærlinger:

Ryde & Berg er godkjent lærebedrift jfr. Lov om fagopplæring i arbeidslivet. Fordi bedriften anser det som meget viktig å øke antall fagutdannete orgelbyggere, inngås det kontinuerlig lærekontrakter. Etter fullført VG1 design og håndverk, VG2 Design og trearbeid og 2 år i bedrift, kan lærlingen avlegge svenneprøve og motta svennebrev. Våre 2 siste lærlinger har hatt sin lærlingeplass gjennom Kulturringen - Opplæringskontor for gamle håndverksfag.

Kontakt oss

Tlf:   69 36 08 80 
Fax: 69 36 08 88
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Besøk

Kontor og Verksted
Krosneslund 29 A
1621 Gressvik

Post

Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Postboks 75
N-1620 Gressvik, Norge

Webdesign: Braign