Opus 69 Lillestrøm kirke 31 st.
HOVEDVERK:
Principal 16'
Principal 8'
Gamba 8'
Flüte Harm. 8'
Bourdon 8'
Oktav 4'
Fløyte 4'
Kvint 2 2/3 '
Oktav 2'
Cornett V
Mixtur V
Trompet 8'
SVELLVERK:
Basetthorn 8'
Bordun 8'
Salicional 8’
Voce Celeste 8'
Oktav 4'
Flauto Trav. 4'
Waldfløyte 2'
Cornettino II
Mixtur V
Trompet Harm 8'
Obo 8'
Clarione 4'
Tremulant
PEDAL:
Violonbass 16'
Subbas 16'
Fløytebass 8'
Gedakt 8'
Oktav 4'
Bassun 16'
Trompet 8'
TRAKTUR: Mekanisk
REGISTRATUR: RBSetzer
MANUALOMFANG: C - g'''
PEDALOMFANG: C - f'
KOPLER: I-II, P-I, P-II, P-II 4'

Lillestrøm kirke er den første kirken i landet som kan plasseres i modernistisk stil, og er derfor underlagt Riksantikvarens liste over vernede kirker. Rommets form og akustiske forhold var en av grunnene til at vi valget å bygge et instrument i tilnærmet fransk symfonisk stil - en helt annen stil enn alle våre tidligere opus. Orgelhuset er åpent, og arkitekturen speiler orgelets klanglige profi l. Vanligvis består et orgelhus av vegger og tak for å samle klangen. I dette tilfellet er det ikke et refl ekterende orgelhus for hvert verk, med unntak av svellverket. Det er søkt å skape en klang som ikke er retningsbestemt, men som fi nnes i hele rommet. Det er stor forskjell på det franske og det tyske symfoniske orgelet. I det tyske er det små forskjeller fra stemme til stemme. I det franske er klangforskjellen mellom stemmene mer tydelig, men likevel er klangen ensartet, og binder instrumentet sammen i en romantisk retning. Det er tre hovedfaktorer som påvirker klangretningen: Lufttrykket, pipenes konstruksjon med ekspresjonsslisser,
samt intonasjonsteknikken. Den fransk symfoniske musikken krever at man på instrumentet har mulighet til raskt å skifte stemmer. Elektronikk er derfor et vesentlig hjelpemiddel for at organisten skal være uavhengig av registranter, og orgelet har et registratursystem med over 90.000 programmerbare kombinasjoner.

Kontakt oss

Tlf:   69 36 08 80 
Fax: 69 36 08 88
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Besøk

Kontor og Verksted
Krosneslund 29 A
1621 Gressvik

Post

Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Postboks 75
N-1620 Gressvik, Norge

Webdesign: Braign