Opus 74 Røa kirke 27 st.
HOVEDVERK:
Principal 16'
Principal 8'
Flûte harmonique 8'
Gamba 8'
Bordun 8'
Oktav 4'
Kvint 2 2/3'
|Oktav 2'
Mixtur V
Trompet 8'
SVELLVERK:
Bordun 16'
Basetthorn 8'
Bordun 8'
Salicional 8'
Voce celeste 8'
Traversfløjte 4'
Fløyte 2'
Cornettino II-III
Trompet harm. 8'
Obo 8'
Clairone 4'
Tremulant
PEDAL:
Violonbass 16'
Subbass 16'
Oktavbass 8'
Oktav 4'
Basun 16'
Trompet 8'
TRAKTUR: Mekanisk
REGISTRATUR: RBSetzer
MANUALOMFANG: C - g'''
PEDALOMFANG: C - f'
KOPLER: I-II, P-I, P-II, P-II 4'

Kirkerommet i Røa kirke har mye til felles med Lillestrøm, men bla på grunn av begrensete plassforhold og et stort rundt vindu med glassmaleri ble orgelets utforming i høy grad påvirket og tilpasset dette. Disse forholdene er - som så ofte i orgelbygg - utslagsgivende for hvordan orgelet konstrueres og til sist hvordan det vil klinge. Orgelhusets form er sterkt medvirkende til utformingen av den klanglige profi len. Det kan være vanskelig å beskrive hvilken stilretning dette orgelet er bygget i, men det heller mot det romantiske - sent 1800-tall/tidlig 1900. Orgelet i Røa kirke er et “annerledes” orgel. Da orgelet ble bestilt fi kk vi en stor grad av frihet. Kravene var at orgelet skulle ha to manualer og pedal, elektronisk
registratur med frikombinasjoner og fl ere rørstemmer enn vanlig. I samarbeid med organist i Røa kirke og konsulenten kom vi fram til et bruksinstrument velegnet til både liturgisk spill og konserter. Disposisjonen har mange solostemmer og stor dynamisk spennvidde, noe som gir stor fl eksibilitet. Instrumentet har muligheter for stor klanglig variasjon ved spill til salmesang, og er også velegnet til triospill”.

 

Kontakt oss

Tlf:   69 36 08 80 
Fax: 69 36 08 88
e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Besøk

Kontor og Verksted
Krosneslund 29 A
1621 Gressvik

Post

Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Postboks 75
N-1620 Gressvik, Norge

Webdesign: Braign