RYDE & BERG

Orgelbyggeri

Vi gratulerer Nils Henrik Asheim med Kritikerprisen for Messiaen-maraton

(2019-09-26) På en tilstelning i Litteraturhuset i Oslo ble Nils Henrik Asheim hedret med Kritikerprisen 2018 for «Messiaen complete», et ambisiøst prosjekt hvor alle orgelverkene til den franske komponisten Olivier Messiaen ble framført på en dag i Stavanger Konserthus.

Orgelet i Stavanger konserthus er bygget av Ryde & Berg i Fredrikstad. Dette er det eneste konserthusorgel som et norsk orgelbyggeri har skapt. I takketalen ble orgelet i Stavanger Konserthus fremhevet:

Orgelet i konserthuset, bygd av Ryde & Berg, er ikke katalogvare. Instrumentet har i bunn og grunn en kunstverk-kvalitet. Du merker en personlig signatur i instrumentet, det er en vibrasjon som ringer videre i oss som får lov å jobbe med det.

Den personlige signaturen tilhører Jan Ryde, som grunnla orgelbyggeriet i 1985. Hos Ryde & Berg er vi takknemlige for at Norge har kunstnere som vet å verdsette instrumentet, og som utfordrer og gleder tilhørerne i Stavanger. Vi stiller oss i køen av gratulanter!

<-- Relaterte videoer https://youtu.be/FEtK2D4CTus https://youtu.be/uanz534PYb8 https://youtu.be/XZMDHp-6aJE Relaterte media: Dagsavisen -->
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Postboks 75
1621 Gressvik
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Krosneslund 29 A
1622 Gressvik
Telefon: 69360880
E-post: info@ryde-berg.no
Orgnr: 837020662
Takk til: Asheim, Bach, Buxtehude, Händel, Hovland, Kvam, Kverno, Lindeman, Luther, Messiaen, Nordstoga, Nystedt, Poulenc, Saint-Saëns, Sandvold, Solberg, Vierne, Widor