RYDE & BERG

Orgelbyggeri

(2019-11-08) Vi installerer nytt orgel i Lørenskog kirke, en vakker middelalderkirke med flott klang. Oppgaven er todelt: Vi bygger et nytt orgel som skal stå på galleriet, og vi restaurerer også det gamle orgelet som har stått på loftet (!) siden 1930-tallet. Orgelet ble antageligvis plassert på loftet for ikke å bli et fremmedelement i en fredet kirke. Dette er ingen god løsning, hverken akustisk eller visuelt. Det nye orgelet som plasseres på galleriet vil bli vakkert, det vil passe inn, og det vil få en flott lyd. Det skal innvies våren 2020.

Bildene er tatt i kirken i dag og viser nyrestaurerte piper på kirkebenkene. På galleriet legges de lengste pipene horisontalt under gulvet. Det er en smart måte å få inn en mektig 16 fot stemme når høyden er begrenset. I en åpen 16 fot stemme er den lengste pipen 5 meter! Husk det neste gang du hopper fra 5'ern.

De lengste trepipene legges horisontalt under gulvet på galleriet.

Under en luke finner man pipetoppene

Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Postboks 75
1621 Gressvik
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Krosneslund 29 A
1622 Gressvik
Telefon: 69360880
E-post: info@ryde-berg.no
Orgnr: 837020662
Takk til: Asheim, Bach, Buxtehude, Händel, Hovland, Kvam, Kverno, Lindeman, Luther, Messiaen, Nordstoga, Nystedt, Poulenc, Saint-Saëns, Sandvold, Solberg, Vierne, Widor