RYDE & BERG

thanks for checking in -- the span elements above are not very elegant, but they enable custom kerning. Håkon Wium Lie

Orgelbyggeri

Efteløt-orgelet snart klart!

(2021-10-22) På verkstedet i Fredrikstad jobber orgelbyggerne med å ferdigstille orgelet som skal til Efteløt kirke, i Kongsberg kommune. Tusenvis av mekaniske deler skal forbinde pipene med luftforsyning og tangenter. Et ordentlig orgel er en svært komplisert maskin som bygges på av tre, metall og lær.

I Efteløt kirke skal orgelet ha innsving for å tilpasse seg takmaleriet. Det gir orgelbyggerne interessante utfordinger. Løsningene er tre-dimensjonale. På to måter. (Tok du den?)

Viftekassen skal plasseres på loftet i kirken. På dronebildet kan man se den store viften stå i kassen med to lag gips, dette for å minimere brannfare.

Orgelet vil nesten ferdigstilles på verkstedet før det plukkes fra hverandre og pakkes i en konteiner. I kirkes settes delene sammen og instrumentet males. Vi gleder oss storlig til å se det plassert på galleriet.

Verkstedadresse:
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Krosneslund 29 A
1622 Gressvik
Postadresse:
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Enebakkveien 54 0675 Oslo
Telefon service: 48205932
E-post: info@ryde-berg.no
Takk til: Asheim, Bach, Buxtehude, Händel, Hovland, Kvam, Kverno, Lindeman, Luther, Messiaen, Nordstoga, Nystedt, Poulenc, Saint-Saëns, Sandvold, Solberg, Vierne, Widor