RYDE & BERG

thanks for checking in -- the span elements above are not very elegant, but they enable custom kerning. Håkon Wium Lie

Orgelbyggeri

Opus 63, 2003 Vardeneset kirke

17 stemmer

HOVEDVERK Principal 16' Principal 8' Oktav 4' Rørfløyte 8' Vox Candida 8' Oktav 2' Mixtur IV Trompet 8' Cornett III
POSITIV Bourdon 8' Gamba 8' Traversfløyte 4' Waldfløyte 2' Obo 8' Tremulant
PEDAL Subbas 16' Dobbelfløyte 8' Fagott 16'

Registratur og traktur: mekanisk

Manualomfang: C - g'''

Pedalomfang: C - f'

Kopler: I-II, P-I, P-II, P-II4'

Konsulent: Asbjørn Myrås

Arkitekt: Ulf Oldæus

Vardeneset kirke, 17 stemmer, 2003. Orgelet i Vardeneset kirke i Stavanger har et moderne arkitektur, og klanglig befinner det seg på grensen mellom barokk og det klassiske.
Orgelet i Vardeneset kirke er spennende både arkitektonisk og klangmessig. Farge- og linjemessig er fasaden skreddersydd kirken: Treverket skimtes gjennom hvit beis, og avrundede buer i toppen lager en fin brytning med kirkerommets mange rette linjer. Dette er «tema» som er fanget opp fra kirkens interiør og arkitektur for øvrig.

Orgelet har behagelig, mektig og fyldig klang. Det er plassert på galleriet og nytter dermed akustikken i kirken, som har god takhøyde og er bygget i mur, til fulle. Disposisjonen (17 stemmer) gir orgelet muligheter både i forte- og pianissimo-spill. Dermed er det godt egnet til bruk ved de fleste anledninger, alt fra alvorlige og sorgtunge til festligere anledninger. Det er et svært godt instrument til å gjøre den jobben det blir aller mest brukt til, nemlig å lede menighetens salmesang. Imidlertid har musikeren også mulighet til å lage spennende registerkombinasjoner til annen type musikk.

Gunn Randi Leite, Organist
Verkstedadresse:
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Krosneslund 29 A
1622 Gressvik
Postadresse:
Ryde og Berg Orgelbyggeri AS
Enebakkveien 54 0675 Oslo
Telefon service: 48205932
E-post: info@ryde-berg.no
Takk til: Asheim, Bach, Buxtehude, Händel, Hovland, Kvam, Kverno, Lindeman, Luther, Messiaen, Nordstoga, Nystedt, Poulenc, Saint-Saëns, Sandvold, Solberg, Vierne, Widor